Tapes `n Tapes – Walk It Off

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, XL/ Playground, betyg: 6]

Tapes `n Tapes gitarrbaserade indiepop drar motstridigt åt två olika håll. Det ena är åt den fuzzsprakande, något råare rocken och den andra sjunker ner i mjuka och lugnare låtar med lätt psykedeliska förtecken. Helhetsintrycket blir aningen splittrat, men eftersom gruppen (som kommer från Minneapolis, Minnesota) då och då lyckas prestera njutbara alster som “Headshock”, “Conquest” och “The dirty dirty” är inte skivan helt fel att mata CD:spelaren med emellanåt. Intrycket av denna uppföljare till debutalbumet The Loon (de gjorde en självbetitlad EP dessförinnan) känns således inte helt gedigen. Jag lyssnade, lade skivan ifrån mig, lyssnade igen efter några dygn och så där höll det på ett tag. Under tiden växte höjdpunkterna fram medan lågvattenmärkena sjönk undan och där ligger dem fortfarande, i ett dike av glömska. Walk It Off hade blivit en alldeles utmärkt EP och kanske en hyfsad singel eller två dessutom, men som helhet når CD:n inte fram. Å andra sidan, hur många plattor gör det i dagens digra utbud? Tolv låtar har Tapes `n Tapes på sitt samvete den här gången och ungefär hälften lämnar bestående intryck. Övriga är spår som känns okay för stunden och några låtar som bara ter sig helt anonyma. Jag vet inte riktigt vart Tapes `n Tapes är på väg, men oavsett riktning kan det bli intressant, bara kvartetten sovrar hårdare bland idéerna.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …