Wednesday , April 17 2024

Flyleaf – Flyleaf

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, A&M/ Universal, betyg: 4]

Flyleaf med sångerskan Lacey Mosley skapar en mix av numetal, alternativrock och emo, anpassad för de unga massorna. Mycket riktigt med flera MTV:låtar inkorporerade. Man har hört stuket förut, men trots att plattan låter proffsig ut i fingerspetsarna så förmedlar den ingen djupare näring till mig. Mosley är en kapabel sångerska rent tekniskt, vilket hon visar här, men hennes ångestdrypande uttryck ter sig mest irriterande i längden. Naturligtvis är gruppens självbetitlade debut fullt lyssningsbar med snygg produktion och allt som hör därtill. Men i den digra utgivning av skivor som förekommer i dessa dagar ser jag ingen större anledning att lägga min tid på Flyleaf. Världen är full av mer spännande och givande band än denna tämligen ooriginella och riskfria konstellation. Amerikanarna turnerade nyligen med Korn. Jag såg inte konserten, men kan lätt tänka mig hur Korn blåste förbandet av scenen under den turnén. Hade Flyleaf bara haft lite av Korns genialitet skulle jag köpa det, men av det här albumet att döma tycks det mig inte så. Nu låter det kanske som att plattan är direkt kass. Så är det inte heller. Här finns insmickrande melodier och gitarrkaskader som säkert kan uppskattas av många. Problemet är bara att innehållet är för blekt, anonymt och mainstream. Åtminstone för min smak. Tonårsslackers som avgudar MTV:s utbud är nog mer positiva.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …