Vacuum feat. Zlanabitnig – Know By Now / My Friend Misery

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

[singel, SSC / Playground, betyg: 4]

När Alexander Bard och senare också Marina Schiptjenko lämnade Vacuum trodde nog många att det var slutet för gruppen. Då klev gruppens fjärde medlem (låtskrivaren Anders Wollbeck) fram. Tillsammans med bandets sånare Mattias Lindblom skapade de ytterligare en fantastisk elektronisk skiva, Your Whole Life Is Leading up to This.

På nya singeln drar man ur jacket och framför två helt instrumentala låtar tillsammans med den österrikiske pianisten Michael Zlanabitnigen. Jag lutar mig tillbaka, blundar och njuter. “Know By Now” är en balad av yppersta klass precis som andra spåret “My Friend Misery” som är en duett med Marcella Detroit från Shakespears Sisters. Tyvärr räcker det inte med en fantstiskt pianist och en underbar röst. Låtarna är på något sätt inte dåliga men heller inte några större utropstecken. Hur spännande det än låter så blir det mossigt och tråkigt. Avskalade balader i all ära, men det blir redan här lite för mycket.
På albumet hoppas jag vi får se en mer varierad ljudbild igen.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …