Action Biker – Hesperian Puisto

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, Friendly Noise, betyg: 7]

Som jag har väntat på detta skivsläpp. Det var väl fyra år sedan som jag beställde Sarah Nyberg Pergaments “Elephant & Castle” och “Sandy Edwards” 7″or, två stycken charmiga vinyler. Efter de släppen har man sett henne i sporadiska konstellationer, bland annat i Flow Flux Clan, där den oerhört charmiga låten Slowmotion Ears, Widescreen Eyes tillkom. Men i det stora hela har det varit tyst om Sarahs Action Biker ett bra tag. Tills nu då.

Hennes debutskiva “Hesperian Puisto” låter inte alls som den Action Biker jag trodde hon var, men ändå är jag inte det minsta överraskad. Det är alltid spännande med en artist som vågar göra något som utmärker sig. Dessutom ligger hon numer på Friendly Noise. Ett relativt nytt bolag som snabbt har etablerat sig som ett exklusivt sådant med släpp ifrån Differnet och Testbild!

Action Biker levererar en riktig liten pärla, att skivans livslängd är under 30 minuter är inget man reflekterar över då den är så gedigen. Här blandas experimentell electronica, leftfield, abstrakta rytmer och finurlig syntpop av ypperlig klass. Det är simpelt i all sin kreativitet, det är vackert med alla charmiga elektroniska ljud som bildar ett kollage av spännande och nyskapande låtar och det är bra i flera former.

Hesperian Puisto fungerar som en skiva du kan sätta på vilken tid på dygnet som helst. Bara det är ett betyg gott nog.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …