Tuesday , April 23 2024

Dismember – Dismember

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Regain Records/ Triada, betyg: 7]

Dismember ger järnet som alltid på nya fullängdaren och fansen lär inte bli besvikna. Någon större skillnad mot övriga, sentida släpp är det inte, bortsett från att förre trummisen är utbytt till Thomas Daun som tidigare lirat med bland andra Insision och Repugnant. Herrarna i Dismember låter lika förbannade som vanligt och Matti Kärki growlar aggressivt till det varierade kompet och ett tempo i ständig förändring. Med andra ord: man får vad man förväntat sig av Dismember, både när det gäller snabbare spår och tyngre, mörka livs- eller dödsbetraktelser. Bandet är helt enkelt synonymt med kvalitet och dess skivor är alltid en trygg investering. På gott och ont möjligtvis, men så länge det fungerar och så länge killarna skriver ett så här pass schyst material finns det ingen anledning att gnälla. Söker man förnyelse eller överraskningar bör man vända blicken åt annat håll i skivhyllorna, men jag kan inte se nyskapande som ett evigt måste. Skulle jag ladda Djävulens jukebox med en låt från den här plattan skulle det – åtminstone just nu – bli med den brutalt blasfemiska “Legion” som har förmåga att placera sig på insidan av hjärnbalken och inte komma ut igen. Men även spår som “Tide of blood” och blytunga, doomiga “No honor in death” är minnesvärda skapelser på ett album som håller ungefär samma höga standard rakt igenom.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …