Thursday , April 18 2024

Bambix – Bleeding In A Box

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, GoKart Records/ Border, betyg: 5]

Omslaget till Bambix femte platta påminner osökt om konvolutet till Suicides andra album. Dessvärre är inte innehållet lika spännande. Holländarna lirar en melodisk, alltför snäll och lite tandlös punkrock. Sångerskan Willia van Houdt – som skriver bandets material – sjunger melodiöst och har rätt okay röst. Men Bambix är inget band som förändrar världen eller kickar igång mina rocknerver på allvar. Trion framför några trevliga låtar som den medryckande “Bottle”, den energiska “Leave Luke be” och det melodiska titelspåret, men merparten gör knappast någon lyckligare. I allmänhet brukar punkband vara förbannade och kicka vilt omkring sig, men Bambix exponerar sällan aggressioner eller vilda grymtanden. De ger snarare sken av att vara ett popband som maskerat sina popdängor bakom ett anonymt punkkomp. Inte har holländarna lagt ner mycket energi på att försöka vara nyskapande heller, men det är å andra sidan inget man kan kräva av ett punkband. Förnyelse ligger helt enkelt inte i musikformens natur. Däremot tycker jag att man kan kräva fler höjdpunkter av en platta som trots allt består av tretton låtar och en hygglig, undangömd “överraskning” som man dessutom missar om man stänger av skivan för tidigt. Bleeding In A Box är okay, men lyckas inte beröra den här skribenten märkbart.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …