Wednesday , April 17 2024

Oholics – Lucy Leave

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lose It Productions/ Triada, betyg: 6]

Den här lilla tvåspårssingeln är riktigt trevlig. Göteborgsbandet Oholics bjuder på sin version av Syd Barrett-låten “Lucy leave” som är något av en bortglömd psykedelia-pärla från en svunnen tid. Oholics får till ett fint sug i retrosvänget och jag gillar bandets utförande. Dessutom har sångaren en passande röst för genren. Som andra låt ligger en Stooges-liknande rockrökare vid namn “Shine” och visserligen låter den nästan skrattretande kopierad från Stooges a´ la Funhouse, men det är samtidigt en skön låt. Ebbot Lundberg från Soundtrack Of Our Lives har tillsammans med bandet proddat plattan och resultatet är utmärkt. Frågan är bara hur mycket egensinne ett band som Oholics kan förväntas ha, med tanke på hur mycket annat än just de själva det här låter som. Men jag låter den saken vara osagd till dess att bandet kommer upp med en fullängdare. Då krävs det dock större originalitet än vad det här smakprovet erbjuder.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …