Wednesday , April 17 2024

Foundation Hope – Tunes For The Wounded

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cold Meat Industry, betyg: 7]

Skivbolaget Cold Meat Industry fortsätter, sin vana trogen, att ge ut experimentell, märklig elektronisk instrumentalmusik som sätter fantasin i rullning. Den här gången har turen kommit till Foundation Hope och deras uppföljare till The Faded Reveries. Med ljud, enstaka mänskliga röster och en musik någonstans mellan ambient, industri och konstmusik skapas stämningar, känslor och melodier som avlöser varandra i tolv kompositioner. Tanken bakom albumet må vara en helt annan hos upphovsmakarna, men för mig är Tunes For The Wounded ett soundtrack till en nattlig storstad. Ett ställe där allt mänskligt liv antingen sover eller för alltid har upphört att existera. Det är en klaustrofobisk känsla som brer ut sig över de mörka, vemodiga och övergivna gatorna. Emellanåt smyger hoppfulla ljusstrålar in mellan de kalla fasaderna med sina svarta fönster, som om gryningen är redo att ge liv åt de kroppar som ligger där inne, balsamerat inneslutna i sina kokongliknande sovalkover. Ja, Tunes For The Wounded skulle kunna vara en film eller till och med ljud från rymden som först kan höras då allt jordligt liv har dött ut. Det är en musikalisk upplevelse som först får hundraprocentig kraft då du blundar och sugs in i den. Då du ger den och dig själv möjlighet att skapa en inre film vars handling styrs av Foundation Hope. En spännande upplevelse väntar den icke rastlöse lyssnaren.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …