Animal Collective – Water Curses

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[ep, Domino Recording Co. Ltd, betyg: 5]

Tycker du att om mintchoklad, ketchup och löksill är gott var för sig, då kan man också blanda dem? Då är detta skivan för dig. Förstaspåret “Water Curses” är en hyperaktiv historia som känns som en koffeinöverdos. Under den experimentella ljudmattan finns en riktigt trevlig poplåt som vill ut, men som dränks i ekon och irriterande ljudeffekter. Och på den vägen fortsätter det. Det är så många ljud som slåss om lyssnarens uppmärksamhet att jag till slut bara får huvudvärk. På “Cobwebs” hamnar den inspirerade soulsången i skymundan och överröstas av malplacerade elektroniska rytmer. Låt låtarna andas, gossar. Det vinner både de och ni på.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …