Thursday , April 18 2024

Nazareth – The Newz

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Edel Records/ Playground Music, betyg: 6]

Lika suveräna som på de klassiska Razamanaz, Loud N´ Proud, Rampant och Hair Of The Dog lär aldrig Nazareth bli igen, men det kan man inte heller begära. Över trettio år har passerat sedan skottarnas guldera och kvar från originalsättningen är bara basisten Pete Agnew och mannen med en av rockvärldens bästa röster: Dan McCafferty. Live är dock Nazareth fortfarande ett höjdarband och The Newz är långt ifrån ett dåligt album. Jag hade visserligen hoppats på en platta i stil med 1998 års Boogaloo. Att inte The Newz når dit beror på att bandet lagt alltför mycket krut på funkbaserade låtar istället för den klassiska, vilda och riffrockande hårdrock som gjorde dem stora en gång i tiden. Som tur är finns det några riktigt bra rockrökare även på The Newz, men dessa ligger märkligt nog rätt sent på plattan. Jag tänker på spår som “Road trip”, “Keep on travellin´” och “The gathering”. Även en groovig låt som “Liar” fungerar bra. Likaså har stompigt folkaktiga “See me” existensberättigande. Nazareth firar 40-årsjubileum som band i år. Min förhoppning är att bandet kommer att fortsätta producera plattor, men också att de hittar tillbaka hundraprocentigt till den tuffare rock som publiken älskar dem för. Nazareth tycks vara på god väg och The Newz ger förhoppningar inför framtiden, men än så länge har dessa inte införlivats helt och hållet.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …