Wednesday , April 17 2024

De La Mancha – Atlas

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Crying Bob Records, betyg: 8]

Den som är sugen på ett litet musikaliskt vardagsmirakel skall definitivt införskaffa De La Machas album “Atlas”. Samtidigt som musiken vid en slarvig genomlyssning tycks hålla ganska låg profil och mest känns trevlig i största allmänhet så tippar den vid en mer noggrann lyssning hela tiden över i magnifik och storslagen stämningsrock.

Att ge referenser är knappast lätt. Ibland kan jag dra trådar till mina gamla idoler Blue Nile, ibland till äldre U2 och ibland till Kent. Mäktig shoegaze blandas upp med softare pop och lättare jazz. Och över alltihop vilar stämningar får mig att vilja skratta och gråta av lycka samtidigt. Enda gången jag rycks upp ur mitt drömtillstånd är när De La Mancha av någon outgrundlig anledning i ett spår ger sig på att försöka skapa en hybrid av Dire Straits och Gerry Rafferty. Utöver det snedsteget är allt bara underbart. “Atlas” är vårens och sommarens soundtrack du absolut inte skall missa.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …