Deranged – The Redlight Murder Case

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Regain Records/ Triada, betyg: 8]

Kan inte påminna mig att ha hört Deranged tidigare, trots att dödgrävarna givit ut sju plattor, men det är mitt problem och något jag får ändra på. The Redlight Murder Case – bandets första album för Regain Records – ger nämligen kraftig mersmak. Mitt intresse för dödsmetall brukar vara av den mer sparsmakade sorten eftersom flertalet band inte har något eget att komma med, men Deranged har både personlighet och ofta riktigt kul idéer. Nya sångaren Martin Schönherr (från Splattered Mermaids) har en djup, mörk röst som mullrar fram texterna till likaså nyanställde basisten Thomas Ahlgrens tonkonst. De övriga herrarna: Johan Axelsson (gitarr) och Rikard Wermen (trummor), har varit med från början. Och på tal om början så får Derangeds musik mig att tänka på 80-talets död och 90-talets födelse då dödsmetallen öppnade sina portar för mig med band som Death, Napalm Death och Cannibal Corpse. Av någon anledning får jag retro-vibbar av den här svenska kvartettens mörka mangel och det känns inte helt fel. Bandet har både tyngd, groove och elaka gitarriff som likt rakblad skär sönder och snittar upp den musikkropp som bildar rytm och köttigt sound. Främst tänker jag på låtar som “Strip nude for your killer” och “Gently before she dies”, de två spår som direkt väckte mitt intresse för den här brutala splatterplattan. The Redlight Murder Case är helt enkelt bra skit som många lär gå igång på.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …