The Drawbacks – Slightly Less Vague

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Chocolate Hearts, betyg: 5]

Bandet kommer från Falköping, debuterar på ett amerikanskt bolag och har tidigare bara givit ut några demos, vilka är integrerade på Slightly Less Vague. The Drawbacks består av fem killar som lirar hyfsad indiepop. Det är musik som låter bra för stunden, som underhåller i väntan på något bättre, men samtidigt musik som är bortglömd om några veckor. Problemet är att The Drawbacks inte framstår som alltför egensinniga eller spännande. Låtarna är inte av typen som sätter sig i huvudet. Ingenting står ut från mängden här, det finns inget som berör på djupet och det är svårt att urskilja The Drawbacks från många andra band inom samma genre. De vadar helt enkelt omkring i mellanmjölkens lagom-land och tycks vara nöjda med det. Bandets enskilda medlemmar gör ett okay jobb rent musikaliskt och som debutalbum är Slightly Less Vague acceptabel. Men frågan är vad som kommer att hända härnäst? I en värld full av vita popband med gitarrer krävs det starkare låtar och större passion om man vill lyckas. I bästa fall kan The Drawbacks skriva dessa låtar och verkligen överraska till nästa släpp. Men om inte det sker är det frågan om gruppen kommer att bli särskilt långlivad. Personligen har jag lite svårt att inse vitsen med The Drawbacks pop. Den förmedlar hyggliga melodier ibland, men resultatet i sin helhet känns mest blekt och anonymt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …