The Crystal Caravan – Promo 2007

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[demo, , betyg: 8]

En helt vanlig, gråtrist lördag. Har suttit och lyssnat på lite bluegrass, tar en platta på måfå ur den digra recensionshögen och sätter på den. Har inga förväntningar, har ingen aning om vad det är för band som har gjort plattan och så: Bang! En fetsmocka rakt i ansiktet, som från ingenstans! Sångaren i Crystal Caravan heter Niklas RG Gustavsson och hans röst påminner om en ilsken Mick Jaggers. Musiken är som en överdos tidig 70-talsrock. Jag greppar pressreleasen, får veta att bandet kommer från Umeå, att de består av sex snubbar och en tjej. Jag tänker att jag känner gott om folk som bara måste få höra det här. De kommer gå loss till den här plattan lika väl som jag gör. Det här bandet kommer att bli kult i de kretsar som diggar QOPH, Abramis Brama, The Soundtrack Of Our Lives, Truckfighters och Asteroid. För säkerhets skull sätter jag på skivan en gång till. Har jag överreagerat? Är det här verkligen så jävla bra eller är det bara kontrasten mot lugnet nyss som spökar? Nej, det är verkligen så bra! “A new time is coming” är som ett stökigt AC/DC på högvarv. “Down under” är en Stones-ballad från den tid då Stones verkligen kunde skriva ballader. “Wicked mind” är cool och det furiösa gitarriffandet och vilda percussion-liret i “Dead inside” gör mig knäsvag. En fullängdare på det här, med låtar av samma kvalitet, och himlavalven kommer öppna sig.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …