V/A – Infactious Vol Three

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Recordnings, betyg: 7]

Vasi Vallis är mannen som har många strängar på sin lyra. Eller tangenter på sina keyboards kanske passar bättre. Idag är han aktiv i sina två band Frozen Plasma och Reaper samtidigt som han backar upp VNV Nation på deras turnéer. Vasi dj:ar också en del, och det är som DJ han är aktuell med den tredje volymen i Infacted Recordnings “Infactious”-serie. “Infactious” är något så ovanligt som en ihopmixad samlingsskiva med elektrisk musik av synthkaraktär.

“Infactious Vol Three” innehåller totalt 15 spår med lika många artister, alla hämtade från Infacted Recordings egna katalog. Och det är en imponerande katalog Infacted förfogar över. Här finns nästan allt; soft synthpop med Michigan och Obscenity Trial, tung monoton electro av tbm-snitt såsom Soman och Reaper, old-school ebm med Orange Sector och Menticide och även en touch av futurepop tillsammans med Frozen Plasma och Les Anges De La Nuit. Dessutom dyker lite mer obestämbara artister som Liquid Divine och Heimataerde upp bryter av.

“Infactious Vol Three” är i princip ett färdigmixat partypaket på en timme med slagsida mot hårdare musik. Skivan är också en spännande presentation av några av Infacteds artister. Som vanlig skiva att slänga in i en spelare och sedan köra på random funkar den inte, av uppenbara skäl. Men så är den nog inte heller tänkt att användas.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …