Televise – Sometimes Splendid Confusion

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Drifting Falling, betyg: 2]

Det är alltid spännande när en trummis ger ut en soloskiva. Blir det halvpsykedeliska tramserier à la Ringo Starr? En hyllningsskiva till John Bonham med fyrdubbla baskaggar, inspelad i en tom flyghangar? Eller ska han slå oss med häpnad genom att dra fram ett gäng kioskvältarhits ur den upprullade t-shirtärmen, som Phil Collins gjorde?

Simon Scotts förflutna i Slowdive ger kanske en ledtråd. Och mycket riktigt är hans album Sometimes Splendid Confusion under projektnamnet Televise en samling ambientstycken med shoegazinginslag som påminner inte så lite om skivbolagskamraten Matt Bartram. Det är mörka, grumliga instrumentalsjok där en redan från början ganska ointressant gitarrslinga upprepas tills man blir tokig. I bakgrunden susar och ekar det hotfullt. Sedan börjar det om.

Men det är kanske mig det är fel på. Jag dricker kanske för mycket espresso för att vara mottaglig för den här musikens sövande lockelser. Den ofrånkomliga slutsatsen blir tyvärr att alla de tre alternativ jag räknade upp ovan framstår som mer attraktiva än detta.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …