Wednesday , June 19 2024

Basswood Dollies – Me In Universe (Universe In Me)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 7]

John och Joels nya singel är skönt knastrigt elektrisk, precis som jag vill ha det. Detta trots att jag av någon anledning associerar till den till Beatles senare och lite flummigare period. Melodin slingrar sig som en mask till ett rätt långsamt tempo. Musiken är tung och full av nyanser som gör det lockande och spännande. Klockor ställs mot fet bas och allt sitter som en smäck. I remixen gäller gasen i botten: högt tempo och punkiga synthar av electroclashkaraktär. Helt enkelt en självklar remix för dansgolvet. Basswood Dollies har åter lyckats sy ihop en blygsam och samtidigt oerhört fängslande truddilutt.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …