Deutsch Nepal – Dystopian Partycollection

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cold Meat Industry, betyg: 8]

Dystopian Partycollection är en nyutkommen CD, men innehåller ingen ny musik. Innehållet består istället av hopplock från diverse samlingsskivor och limiterade vinylutgåvor. Det här med party i titeln bör man dock inte ta så allvarligt på. Dystopian Partycollection är ingen platta att hoppa omkring med paraplydrinkar och ha kul till. Deutsch Nepals musik är ofta malande, mörk och platsar bättre till en okult mässa eller som soundtrack till en ångestdrypande skräckfilm än till en fest, men den har sina poänger om man gillar udda och skumma stämningar. I regel går tempot i slow motion och när musiken är som bäst, i spår som “Bird of steel” och “Problem”, blir den både skrämmande och fascinerande. Andra gånger som i “Pöpo

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …