Octolab – The Timeless Room

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Cryonica Music, betyg: 6]

Debutskivan med Göteborgsduon Octolab är en riktigt trevlig bekantskap. Det var i och för sig inte helt oväntat, de spår som under senaste året dykt upp i olika sammanhang har skvallrat om en att en kommande debutplatta skulle kunna bli intressant. Vilket den också visar sig vara. Att försöka sammanfatta Octolabs musik är inte helt lätt, men kanske skulle man kunna beskriva den som en blandning mellan Cat 5 och gammal klassisk italodisco med inslag av klassisk ebm. Det handlar alltså om electropop som funkar lika bra på synthklubben som på innediscot som på hemmafesten. För Octolab håller genomgående ett högt tempo som manar till rejält och fettbrännande taktstampande. Det är inget snack om att “The Timeless Room” är en värdig introduktion av Octolab som ytterligare markerar Göteborg på den svenska synthpopskartan.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …