Tuesday , April 16 2024

Roots Circus – Milky Way

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Rub-a-Dub Records, betyg: 4]

Jag gillar verkligen reggae, men den här singeln som innehåller tre versioner av låten “Milky way” funkar inte alls för mig. Den får mig att tänka på Solstollarna. På svenska hitlåtar inom schlagerfacket som lanserades som popmusik på 80-talet. På Anna Book, Lillie & Sussie och samma eras parfymerade, fönade och sprayade yta. Det är möjligt att en låt som “Milky way” kan bli en radiohit även idag, men inte på någon av de kanaler jag skulle lyssna på. Det här låter vit uptempo-reggae, energisk och framförd med väldigt ren och klar ljudbild. Sångerskan Linda sjunger rent och fint, utan att imponera eller kännas originell. Melodin kräver bara en lyssning för att sitta och låten är givetvis dansant. Däremot känns den väldigt tillfällig, så även om den skulle slå blir den nog inte mer än en mindre hit. Det finns säkert en publik för Roots Circus någonstans därute, men själv vill jag ha djupare rötter än så här när det gäller reggae.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …