Dreamscape – Revoiced

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Massacre Records, betyg: 7]

Lite märkligt är det. Dreamscape debuterade med Trance-like State 1997. Sedan gav man ut Very 1998 och End Of Silence 2004. Därefter, nämligen 2005, kom så Revoiced, en platta med gamla låtar som spelats in på nytt och med nya sångaren Roland Stoll vid mikrofonen. Denna CD har nu plötsligt skickats ut till recensenter igen och då med ett CD:häfte där det görs reklam för nya albumet Breathing Spaces som ska komma ut under 2008. Man blir lite konfunderad över hur det hela är tänkt. Speciellt då varken pressrelease eller konvolutbaksida till albumet medföljer. I vilket fall som helst lirar Dreamscape en melodisk progmetal som inte alls är dum. Stoll sjunger utmärkt, har en rätt egensinnig röst och uppbackad av duktiga musikanter som Wolfgang Kerinnis (gitarr), Jan Vacik (keyboards), Benno Schmidtler (bas) och Klaus Engl (trummor) misslyckas inte projektet. Revoiced bör tilltala de fans av progressiv rock som inte bangar för lite tuffare tag, liksom för hårdrockare med faiblesse för mer avancerade saker än AC/DC och Motörhead. Grejen med Dreamscape är nämligen att låtarna aldrig känns särskilt svåra eller jobbiga att ta sig in i, vilket säkert är ett plus för åtminstone genrens nybörjarlyssnare. Dreamscape skulle kunna klassificeras som länken mellan Yngwie Malmsteen och Dream Theater ungefär. Välspelad musik och ofta bra låtar. Samtidigt står bandet med fötterna fast förankrade i hårdrocken. Lovande inför nya CD:n.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …