Exx – Emois et Toi

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 6]

Franska Exx släppte debutsingeln “Emois et Toi” redan förra våren, men uppenbarligen var inte alla helt nöjda. Därför dyker den nu upp igen, i något annorlunda version med Christopher Panov från svenska Godlike som gästsångare. Och en duet på franska mot skönt electropopig bakgrund kan ju inte slå fel. Vilket det inte heller gör. “Emois et Toi” är en klockren hit som får mig att ilskan till mot alla franska artister som väljer att sjunga på engelska när franskan så tydligt är ett lika vackert sångspråk som någonsin engelskan. B-sidan “Juste par Amour de Toi” håller inte riktigt samma klass, men är ändå en soft och trevlig poplåt, dock utan det där lilla extra. Ändå får jag en känsla av att vi kommer få höra mer spännande fransk electroromantik från Exx.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …