Tuesday , April 16 2024

Red Harvest – The Red Line Archives

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Indie Recordings/ Plastic Head Music Distribution, betyg: 6]

Norska industrirockarna i Red Harvest har givit ut en mängd plattor vid det här laget och The Red Line Archives är deras senaste alster. Plattan innehåller nytt och gammalt, men framförallt remixat material och det här är musik för de hårda grabbarna och tjejerna. Bandet som har suddat ut gränserna mellan industri, alternativ artrock, noise och brutal metal sedan 90-talets början har på den här plattan främst plockat ihop material från 2000-talet, men ett par spår har sitt ursprung så långt tillbaka som 1996. Uppskattar du band som Skinny Puppy, Nine Inch Nails och Ministry bör du låna The Red Line Archives ett öra. På den här plattan står nämligen metallen tillbaka lite, medan den elektroniska industrirocken dominerar med sin plågade, brutala och hotfulla atmosfär. Det är en smaksak om man uppskattar de mer introverta spåren eller föredrar de rakare, hårdare käftsmällarna, men får jag själv välja är det de sistnämnda som regerar. Jag går igång på snabba spår som “Synthesize my DNA” och “Technocrate”. Men även “Last call” och “Abstract moral” har sina poänger och förmåga att hänga sig kvar i medvetandet. En del svagare spår drar ner helhetsomdömet av plattan, men The Red Line Archives har vad som krävs för att kännas spännande, engagerande och underhållande. Nu är det bara att invänta nästa släpp med nya låtar.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …