Hercules and Love Affair – Hercules and Love Affair

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, DFA/EMI, betyg: 7]

När man ger ut en skiva gäller det att fånga lyssnarens uppmärksamhet direkt. Första spåret på Hercules and Love Affair, “Time Will”, börjar med småfunkiga pukor som för tankarna till Japans “Talking Drum”. Ovanpå det Antony Hegarty, som låter som ett ledset, övergivet får så som bara han kan. Det är bra. Jag är med. Fortsätt. “Hercules Theme” tar vid med stråkmaskin, elpiano och jazzig trumpet. På tredjespåret “You Belong” låter det som att gamle discokufen Bobby O har smugit in i studion och programmerat om trummaskinen när musikerna tog fikarast. Mycket koklocka alltså. I bakgrunden bräker Antony vidare.

Producenten Andrew Butler, mannen bakom Hercules and Love Affair, gör allt rätt. Han fångar skickligt den melankoliskt extatiska känsla som bara en riktigt välgjord discotolva kan ge. Genom att ta in intressanta gästvokalister som Antony, Kim Ann Foxmann och Nomi undviker Butler att det hela blir ett anonymt, ansiktslöst dj-projekt. Detta är sofistikerad årgångsdisco som lagrats på fat sedan Studio 54-tiden och bara blivit bättre med åren.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …