Anywhale – What You Hide In Your Hand

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, B & B Records, betyg: 6]

När Anywhale inleder sitt debutalbum med “Waterfall” får de mig att tänka på inga mindre än Queen, med Freddie Mercury vid miken. Inte för att Anywhale låter som en kopia, men det finns någonting i kompositionen och Erik Schreibers ljusa sångröst som tillåter associationen. Anywhale är för övrigt mer popband än rock och bandets låtar genomsyras ofta av en vemodig melodirikedom som många gånger känns tilltalande. Första gången jag lyssnade på What You Hide In Your Hand upplevde jag inte albumet som helt övertygande. Det var främst sången som på allvar gick fram, men med lyssningarna växer kompositionerna ut och spirar som små vårblommor i en vinterpinad trädgård. Med detta inte sagt att varenda låt är fantastisk, eller att plattan skulle vara ett mästerverk. Men Anywhale har tidigare bara givit ut ett par singlar och som debut i fullängdsformatet lovar What You Hide In Your Hand gott inför framtiden. Frågan är vart Göteborgsbandet tänker ta vägen härnäst. Personligen hoppas jag att bandet studerar Queens tidiga album närmare, hellre än att vila sig mot indiepopens trygga bröstkorg. Med mer utrymme för elektriska gitarrer och piano, samt lite högre tempo och kanske mer bombastiska arrangemang skulle Anywhale kunna bli grymma. Till dess duger What You Hide In Your Hand med sin fina stämsång mer än väl.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …