Hexperos – The Garden Of The Hesperides

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Equilibrium Music, betyg: 0]

Frontfiguren i Hexperos heter Alessandra Santovito, sopran med rätt att kombinera goth, opera och klassiska influenser. Vilket hon, tillsammans med kollegan Francesco Forgione, gör med besked på Hexperos debutskiva “The Garden Of The Hesperides”.

Musiken är fantastiskt finstämd. Den är varsamt dyster med ett tungt draperi av mörk mystik hängande över sig. Det är stämningsfullt och ibland lite oväntat. Många gånger känns musiken som ett soundtrack, mättad av känslor och stämningar. Violin, harpa, körer och naturljud kontrasterar Alessandras fantastiska sång, mörka keyboards och dova rytmer.

“The Garden Of The Hesperides” är sålunda en mycket angenäm upplevelse som lär tilltala anhängare av både Dead Can Dance, Arcana och Sopor Aeternus, artister som Hexperos mycket väl kan komma att utmana i framtiden.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …