Poets To Their Beloved – Embrace The Fool

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Equilibrium Music, betyg: 8]

När det här skrivs är förmiddagen ruggig och grå. Trots att jag sitter inomhus med kofta på mig fryser jag och utanför fönstret hänger tunga regndroppar från trädgrenarna. Kanske är det därför Poets To Their Beloveds mjuka, känsliga och akustiska sånger känns så värmande och uppmärksamhetskrävande just nu. Skulle jag vara på ett mer uppsluppet humör hade jag nog inte uppskattat plattan lika mycket, men Embrace The Fool är perfekt för glåmiga, frusna och bleka dagar och sinnen. Den här duon – Saskia Dommisse och Marcel Schiborr – kommer från Holland och Tyskland. De sjunger och spelar allt utom violin och cello själva. Instrument som Sjanneke van Herpen tar hand om. Han har också fotat omslaget. Debutalbumets låtar är ofta sorgsna, eftertänksamma, ibland hypnotiskt medryckande och med en romantisk karaktär. De handlar om kärlek, sorg och gamla ritualer. Ämnesval som är passande för det denna neo-folkplatta innehåller. Att paret växlar mellan kvinnlig och manlig sång känns också positivt, likaså att Poets To Their Beloved släpper in ljusglimtar i sina mörka och melankoliska sånger. Det här är en delikat och stämningsfull CD. Den kräver att man är på ett specifikt humör för att vilja höra den, ungefär som med Nick Drake eller Nico. Låtarna är inte alla gånger direkta, men det gör inget. Det är den genomgående atmosfären och sensuella känslan som skapar helheten i Poets To Their Beloveds fall.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …