Intuition – Stronger – Club EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Infacted Recordings, betyg: 5]

Med 5-spårs ep’n “Stronger” presenterar sig Intuition som ett band som nog gärna skulle vilja tillhöra samma familj som exempelvis Michigan eller De/Vision, men som istället känns betydligt närmare mjukisband som B! Machine och The Echoing Green.

Det är snällt och harmlöst. Alla eventuella försök att vara tuffa faller rätt platt, och man vet inte riktigt ifall man skall betrakta Intuition som naivt charmiga eller mossigt mesiga. Visst finns här talang och det är inte svårt att stampa takten, men fyller skivan ett tomrum i mitt liv? Knappast.

Släpper gör det först med remixen på “Staring Off At Nothing (Beatfreq Mix)” som håller en skön profil och ger associationer till Rupesh Cartel, men att endast en remix på en femspårs ep håller hyfsad nivå hjälper inte. Intuition blir helt enkelt inte riktigt intressant.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …