Friday , September 30 2022

Tiamat är tillbaka efter fem års tystnad

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Tiamat är tillbaka efter nästan 5 års frånvaro med nya albumet Amanethes. Bandet bildades redan 1989 och släppte året efter debuten Summerian Cry och har sedan dess ständigt bytt skepnad i sin musikaliska framtoning och ständigt utvecklats vilket gjort det underbart omöjligt att kategorisera och definiera deras musikstil. Det stora genombrottet nådde de 1994 då numera klassiska Wildhoney släpptes som skakade om musikvärlden
med sin unika atmosfär.

Amanethes släpps den 2:e maj.

Om Webbmaster

Kolla även

Nicole Cassandra Smit - Third In Line

Nicole Cassandra Smit – Third In Line

Third In Line är Nicole Cassandra Smits debutalbum och det innehåller en underbar mix av …