Ambienta toner i Göteborg

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Ambientmusik är en globalt erkänd musikform som tyvärr knappt uppmärksammas alls i Sverige. Att två av de mest namnkunniga projekten dessutom kommer från Göteborg är det nog många som inte vet.

Den 19 april bjuder enmansprojektet Solar Fields (Magnus Birgersson) och duon Carbon Based Lifeforms (Daniel Ringström och Johannes Hedberg) in till konsert på Bio Capitol i Göteborg. Båda framträdandena kommer dessutom ackompanjeras av en VJ som i realtid mixar bildsekvenser på själva bioduken. Spelningen är uppdelad på två timmar med en kortare paus mellan seten.

Solar Fields och Carbon Based Lifeforms har tidigare arbetat tillsammans med olika installationer. I slutet 1990-talet skrev de musik till ITS:s utställningar samt även specialkompositioner till konstnären Olof Perssons föreställning ZERO

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …