V/A – Nacht Der Maschinen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Recordings, betyg: 7]

Trött på mjukismusik? I så fall är “Nacht Der Maschinen” det självklara botemedlet. Skivan innehåller 16 hårda låtar med lika många hårda artister. I de fall artisternas hårdhet kan diskuteras har man valt att ta med remixer för att garantera tyngden.

Bland de mer namnkunniga artisterna märks exempelvis Grendel, Agonoize, Schallfaktor och Soman. Även en del personliga favoriter finns med såsom The Azoic och I:Scintilla, båda remixade av Combichrist, samt Heimataerde som alltid håller flaggan högt.

“Nacht Der Maschinen” är en utmärkt samlingsskiva med mycket passande titel vars innehåll till allra största delen slinker ner utan minsta motstånd. Om detta är första skivan i ytterligare en ny serie samlingsskivor återstår att se, men om så är fallet kan det bli en intressant serie att hålla koll på.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …