First Floor Power – Don´t Back Down

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Crunchy Frog, betyg: 1]

Jaha, så var den här dagen förstörd…
Jag ska vara helt uppriktig: jag avskyr First Floor Power. Tillsammans med Komeda, Hell on Wheels och Doktor Kosmos utgjorde de i början av 00-talet studentpopens axelmakter. Det handlade om musik som istället för att svänga satsade på att vara intellektuell, “tokrolig” eller bara udda.
Man tycker de borde ha lärt sig något på de fem år som gått sedan förra plattan (som vi hoppades skulle vara den sista…) men icke. Man är fortfarande konstiga. Konstig sång, konstiga ljud, konstiga arrangemang, konstiga melodier. Det är outhärdligt. First Floor Power är faktiskt ett av få band som jag mår fysiskt dåligt av att lyssna på.
Jenny Wilson hade i alla fall det goda omdömet att hoppa av till den här comebacken. Nu krävs det bara tre comebacker till så är vi av med bandet för gott.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …