Gentle Touch – In Memory of Savannah

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Songs I Wish I had Written / Border, betyg: 7]

Jag har svårt att finna ord att beskriva och bedöma Gentle Touch med, jag bara njuter. Men det handlar verkligen, som bandnamnet antyder, om en varsam beröring. Gustav Petersson, en tredjedel av denna Kalmartrio, avslöjade i en intervju att han mest lyssnar på synthpop och italodisco, och nämnde namn som Savage, Pet Shop Boys och Ken Laszlo. De influenserna märks inte så mycket på detta debutalbum (bandet har även släppt en EP tidigare), däremot hörs det ekon av Depeche Mode och New Order. Men jag skulle nog hellre beskriva Gentle Touch som elektronisk pop än som synth. Det är skön stämning, luft och rymd, lite 80-tal och depp som får dig att må bra. Möjligen saknas rena hitlåtar, men Gentle Touch väger upp det med att helhetsintrycket är så trevligt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …