Thursday , June 20 2024

V/A – Live At Hof Huhnstadt – 36287 Breitenbach

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Inakustik / Herzberg Verlags, betyg: 8]

Tyska hippiefestivalen Burg Herzberg tar inte mer än 10.000 åskådare, men lyckas ändå varje år presentera kultband och riktiga legender inom prog, psykedelia, bluesrock, rock, krautrock och hårdrock på. Dessutom ger festivalledningen ut plattor med banden som lirar där och Live At Hof Huhnstadt – 36287 Breitenbach är en dylik utgåva. Vi pratar om en dubbel:CD här med grupper som Van Der Graaf Generator, Pavlovs Dog, Manfred Mann´s Earth Band, Kraan, Sahara och Colosseum för att nämna några. Ljudet är mjukt och fint på den här plattan, CD:häftet fullt med festivalbilder och banden åstadkommer genomgående utmärkt musik. Några av mina favoritlåtar på plattan är med ovan nämnda grupper. Nämligen Van Der Graaf Generators tolv minuter långa version av “Man-erg”. Pavlovs Dog med sin hysteriskt ljust sjungande sångare David Surkramp som framför “Gold nuggets”. Manfred Manns band som gör en mycket medryckande version av “Demolition man”. Kraans coola, nästan nio minuter långa “Yaqui yagua” med repetetivt minimalistisk text. Naturligtvis är det också kul att höra Chris Farlowe kompad av Hamburg Blues Band och Pete Brown som tillsammans med Herzberg Blues Allstars (här medverkar Chris Farlowe, Clem Clempson, Kris Gray och många fler) framför “Sunshine of your love”. Det här är kort sagt ett måste för de redan insatta och ett utmärkt tillfälle för nykomlingar att upptäcka intressanta och högkvalitativa band som de kanske inte har hört tidigare.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …