Horrorpops – Kiss Kiss Kill Kill

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Hellcat Records / Bonnier Amigo, betyg: 7]

Horrorpops är ett kul band, en sorts musikalisk motsvarighet till gamla kultfilmer i stil med Russ Mayers (titeln på albumet påminner ju inte lite om en av hans filmtitlar), Tromas utbud, gamla deckare, monsterfilmer och annan drive in-underhållning från en svunnen tid. Sångtitlar som “Thelma & Louise”, “Hitchcock starlet” och “Horrorbeach part 2” talar sitt tydliga språk och sticker inte under stol med var inspirationen kommer ifrån. Sångerskan Patricia Day, som även lirar kontrabas, låter som ett mellanting av Gwen Stefani och Siouxie Sioux, vilket även pressreleasen klargör. En kille som kallar sig Nekroman trakterar gitarren och trummisen Niedermeier håller takten. Musiken Horrorpops spelar är en mix av rockabilly, punk, pop och surfgitarrer. Den mest framträdande stilen får man väl säga är rockabillyn även om sångmelodierna drar mer åt new wave-hållet. Bandet är baserat i Los Angeles, men trion hör ursprungligen hemma i Danmark, vilket jag inte kan påstå hörs och det svänger rätt bra om dem under den här plattans tolv låtar. Fans av band som The Cramps, Misfits, Psychocharger och dylika grupper bör ta sig en närmare titt på Horrorpops, även om det här bandet inte är fullt lika skitiga och hårda. Men det medvetet kultiga lär tilltala samma folk, även om Horrorpops också kommer gå hem hos den mer renodlade rockabillypubliken.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …