Thursday , April 18 2024

ApaStateMental – ApaStateMental

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, The Almighty Kong, betyg: 6]

Min första tanke var att jag än en gång skulle tvingas stå ut med ett överenergiskt, skitförbannat punkband som inte hade något nytt att komma med, men som tvunget måste släppa ut sin tonårsångest via en CD:skiva. Och värst av allt: jag skulle tvingas genomlida skiten. Men jag bedrog mig rejält. ApaStateMental har ett gäng riktigt ascoola låtar som ligger närmare garagerock, The Stooges och The Fall än vanlig punk och när de är på det humöret är de satan så bra! Kvartetten håller till i Malmö och som bäst har de en cool, nästan lojt tillbakalutad attityd, samt låtar som både svänger och stånkar som en kåt gorillahane i ett djungelharem. Några av dessa höjdarspår heter saker som “A roll up”, “Medication”, “Machine”, “Monkey” och “Against all music”. Ibland tryter dock idérikedomen och ApaStateMental förvandlas – inte helt, men nästan – till ett av de trista punkband jag beskrev inledes. Det är lite synd, men lätt hänt när ett band ska pressa in sexton spår på en platta som bara är lite över halvtimmen lång. Gruppen hade vunnit på att sovra lite och kanske istället förlänga de riktigt bra låtarna. Å andra sidan finns här så många höjdpunkter att det vore en dödssynd att inte skaffa plattan i alla fall. Speciellt om man uppskattar genren sen tidigare. ApaStateMental är både kul, cool och medryckande och då det här är en debutprodukt förväntar jag mig att uppföljaren blir en helgjuten mördarplatta.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …