Wednesday , April 17 2024

The Buckshots – 3 Jacks High

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown Records / Sound Pollution, betyg: 9]

Vad tusan ska man säga? The Buckshots från Göteborg har gjort det igen! Precis som på 2006 års album Too Hot 2 Handle är även 3 Jacks High rena jukeboxen, rena restaurangmenyn av nyskrivna hitlåtar i 50-talsstil och det är inte många spår jag kan påstå är sämre än absolut elitklass. The Buckshots består av Jörgen Westman från Psychotic Youth på sång och gitarr. Det är också han som har skrivit denna imponerande låtsamling. Peter Brylde som har lirat med Rosie Flores och Hank Edwards återfinns på ståbas och bakgrundssång. Gustaf från Black Outs och Partisians sitter vid trummorna och förser bandet med ännu mer körsång. Dessutom är The Buckshots förstärkta med grymme pianisten Thommy Borssén, trumpetaren Ulrik Höglund och saxofonisten Torbjorn Stenson. Ett par andra gäster är Gunnar Frick från Ray Davies Band och Jörgen Westmans hustru Marie på varsin låt. Summan av kardemumman stavas explosiv rock n roll och rockabilly, men här finns också ett par smöriga stycken att avrunda natten med. Charmigast av dessa är söta duetten med fru Westman i “I hope I´ll meet you soon” som avslutar CD:n. Men essensen ligger i ösiga, medryckande och vildsinta låtar som “My baby drives me crazy”, ” A fine tuned love machine”, “Bad bad boy”, “Hail to Mr Ford”, “Honey bee” och… äh, de är för många att räkna upp! Köp plattan istället, så kan ni sluta knapra lyckopiller och må skitbra ändå.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …