Hysteria – Limited Addiction

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, K-Town Records, betyg: 6]

Namnet ljuger. Det finns inget hysteriskt över Hysteria. Däremot finns det bra tryck, ett par riktigt bra låtar och ett band som lirar gedigen, groovig hårdrock när de är som bäst. Deras EP Limited Addiction tillför världen fem spår, av vilka jag skulle vilja utnämna två till riktiga pärlor, nämligen de inledande “Simple” och “Ohohoh”. Bägge låtarna har skönt tryck och fint gung. De bygger på stabila riff och den sistnämnda har en refräng med kör som känns charmig och tilltalande. Tredje spåret, “Fly me into the sun”, är inte heller tokig som låt betraktad, men här börjar jag tröttna på sången. Bandet hade vunnit på att ändra det vokala uttrycket i verserna så att det inte låter likadant i låt efter låt, men melodin och refrängen (där sången faktiskt förändras ordentligt) räddar över låten till den positiva smakdomstolens sida. “Picture” är en okay låt med cool bas, men tillför inte helheten så mycket och i avslutande “Shotgun” låter bandet som ett mellanting av ett hårdare U2 och The Clash, vilket känns malplacerat tillsammans med det övriga materialet. Det troliga är att Hysteria inte har hittat sin nisch hundraprocentigt ännu, men jag gillar stuket. Produktionen är klar, snygg och har tryck. Samtidigt känns bandet minst sagt lovande och proffsigt, så de här killarna kan säkert bli grymma med tiden. Kanske redan till första fullängdssläppet, om man har tur. Bra jobbat.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …