Soma Cruz – I Just Hate Anxiety

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[demo, , betyg: 6]

I Just Hate Anxiety har ett väldigt proffsigt sound, speciellt för att vara en demo och likaledes låter Malmö-bandet Soma Cruz proffsiga då de framför sina fyra låtar på nya plattan. Grabbarna som är i tjugo, tjugofemårsåldern har tidigare gjort en demo, som jag inte har hört, så jag har inget jämförelsematerial. Men här bjuder i alla fall Soma Cruz på två mer grungiga spår och ett par snabbare, hårdare och mer aggressiva metallåtar. Personligen föredrar jag de sistnämnda, men det är bara den egna smaken som avgör vad man uppskattar mest. I bägge fallen framförs materialet med pondus och energi. Däremot tycker jag, om man ska vara kritisk, att bandets låtar saknar potential att stå ut i mängden. De har inga refränger, melodier eller hooks som gör att låtarna känns originella eller egensinniga. Många andra band låter ungefär som Soma Cruz och de har inte hittat sin egen stil ännu. Men det kommer nog så småningom. Soma Cruz har bara existerat sedan januari 2006 och de har tiden framför sig. Eftersom framförandet är så här proffsigt redan nu, på andra demon, så har gruppen stor potential att lyckas och det enda de egentligen behöver göra är att lägga ner mer tid och energi på att skriva riktigt starkt låtmaterial. Med detta inte sagt att låtarna är dåliga, men de saknar det där lilla extra. Soma Cruz är ett lovande band, med bra sång, läckert gitarrspel och fläskigt komp. Jag inväntar med spänning vad de kan åstadkomma när samtliga bitar är på plats.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …