Psychocharger – Curse Of The Psycho

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, GMR / Border, betyg: 9]

Sånt här gillar vi stenhårt: psychobilly med ett sound som om The Cramps, Jesus And The Mary Chain och White Zombie körts genom samma köttkvarn. Dessutom: skitsnyggt CD:häfte innehållandes samtliga texter, bilder på bandmedlemmarna badandes i blod, tjära och fjäder, samt klädda i cowboyhattar eller maskerade. Och hela den blodiga köttfärsen serverad i ett uppvikbart färgkonvolut vars animerade bilder drar blickarna till sig.
Synthar, gitarrer, bas, trummor, sång och filmsamplingar kommer man dessutom långt med musikaliskt när man kan uppbåda det sväng, driv och gung som Psychocharger levererar på Curse Of The Psycho. Varenda låttitel skulle för övrigt kunna vara snodd från någon gammal skräckfilm från USA:s gyllene drive-in-bio-era. Vad sägs om “Graverobbers from outer space”, “Redneck zombies”, “Roadkill” eller “Invasion of the ballsnatchers” till exempel? Det stinker kult hela vägen och Troma skulle tveklöst kunna döpa en årsproduktion av filmer efter Psychocharger-låtar utan att skämmas. Ska man vara lite kritisk också – och det ska man – så går väl ett par låtar på tomgång här. En viss enformighet infinner sig när man slukat sexton spår (samt en remix av “Redneck zombies”) på raken, men sådana bagateller kommer inte att hindra mig från att suga energi ur Curse Of The Psycho både imorgon och i övermorgon med.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …