Two Or Three Guns – Two Or Three Guns

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[demo, , betyg: 5]

Two Or Three Guns tog sitt namn efter ett uttalande från gangstarapparen Ice-T, bandet är svenskt, består av fem personer, tycks vara osignade och det här är en tvåspårssingel.
Det är ungefär vad man får reda på om man kollar in Two Or Three Guns hemsida. Läser man pressreleasen som följer med skivan får man inte veta något alls.
Sätter man sedan på skivan, vilket jag har gjort några gånger, så hör man gitarrbaserad rockmusik med kvinnlig sång. Och det är Marja Gustins sångröst som främst tilltalar mig hos Two Or Three Guns. Hon har en ren, feminin stämma med viss personlighet, som jag gillar.
Låtarna är däremot inte så märkvärdiga. De är inte dåliga, men utmärker sig inte heller i mängden. Jag påminns om de new wave-band som härjade på jorden en gång i tiden, men som alltid befann sig i skiktet under de band som lyckades. Väldigt få Blondie-kopior blev Blondie, om man säger så. Med detta inte sagt att Two Or Three Guns kommer misslyckas, men jag tror att bandet behöver starkare låtar än så här för att bli ett namn. Det musikaliska framförandet är proffsigt, men ingen skulle förlora på att skapa lite mer spännande musik än det här. En bra början således, men som kan ta vilken väg som helst.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …