SoulScarred – This Game You´ll Loose

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[demo, , betyg: 6]

Influerade av band som Testament, tidiga Metallica, Megadeth, The Haunted, Soilwork, Darkane, Meshuggah och In Flames lirar SoulScarred gitarrdominerad thrash metal. Bandet kommer från Oslo och Kongsberg och bestod på den här sexspårsdemon av fem man. Basisten har sedan inspelningen hoppat av gruppen. När jag lyssnar på This Game You´ll Loose skulle jag inte ha kunnat gissa att det är en demo. Plattan låter väldigt proffsig och likaså gör det aggressiva bandet. Det riffas hejdlöst och trummorna smattrar, medan melodier tycks ha någon lägre prioritet. Det är synd för det blir lite enahanda att ta del av den här ilskan. Jag hade gärna sett att bandet infogade fler lugna partier, men också att de skrev catchigare låtar med tydligare refränger. SoulScarred kan ju lira, de gör det bra och produktionen är högkvalitativ, men det där lilla extra i materialet saknas som gör att man verkligen faller för bandet. Det här är helt enkelt inte särskilt originellt, även om det är väldigt kompetent framfört. Bandet kommer med stor säkerhet få ett skivkontrakt om de hittar en ny basist, men det skulle inte skada om de lugnade ner sig lite mer samtidigt. Om inte annat så för att uppnå större dynamik som ger aggressionerna önskad effekt. Snygga gitarrsolon är dock ett plus här och thrash-fans bör definitivt låna SoulScarred ett öra eller två.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …