Wednesday , April 17 2024

Once There Was – Where Angels Grow

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Demo, betyg: 9]

Jessica Lehto är tillbaka som Once There Was och den här gången har den talangfulla Gällivare-dottern snickrat ihop en demo med inte mindre än elva låtar. Hon har skapat en rejäl booklet i färg med texter och foton, samt både fram- och baksida. Det hela är väldigt proffsigt på alla sätt och vis. På Where Angels Grow ger dessutom Once There Was grupper som Leave´s Eyes och Within Temptation en rejäl match, såväl sång- som låtmässigt. Enligt en intervju med Lehto skickade hon inte ut sin förra demo Demons till så många skivbolag, men det borde hon verkligen göra den här gången. Musikstilen är fortfarande inne och med en så här stark låtskatt skulle det förvåna mig om inte anbuden kommer regnande framöver. Lehto sjunger snyggt och varierat, låtarna spänner ifrån spröda och vackra partier till hårdrockiga. Hon kan sin genre och jag kan inte se någon som helst anledning till att Once There Was inte skulle nå kollegornas framgångsrika arenor. Att välja favoritspår på Where Angels Grow är ingen lätt sak, men ett par av höjdpunkterna för min del är “All you are” med sina snygga stråkar, och “While winter calls”, en låt som dansar omkring likt snöflingor med många sköna partier kombinerade. Det finns många kanonlåtar här, men framförallt är Where Angels Grow en mycket lyckad helhet med sina lätt poetiska texter och magiska atmosfär av skönhet.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …