Wednesday , May 22 2024

Märvel – Thunderblood Heart

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Killer Cobra / DFR, betyg: 8]

Varför Marvel plötsligt förvandlat a till ä, vet jag inte, men kanske har det någonting med upphovsrätten till namnet att göra, som när Disneyland After Dark blev D.A.D. Hur som helst påverkar det inte bandets serietidningsrock och det är huvudsaken. Även på Thunderblood Heart rockar de här maskerade “superhjältarna” från Linköping lika bra som någonsin förut. Det är fullt ös från början till slut, melodiösa refränger som aldrig blir inställsamma eller smöriga och ett gäng riktigt bra låtar, även denna gång. Någon större utveckling från tidigare plattor vill jag inte påstå har skett, men Vocalo (alias John Steen), Animalizer (Ulrik Bostedt) och The Ambassador (Tony Samuelsson) behöver inte utvecklas. Det här bandet har sin stil och sitt stuk och gillar man det, vilket undertecknad gör, så blir man inte besviken när en ny, färsk platta får möta CD:spelaren (eller vinylen möta nålen – det här albumet kommer även som LP). Tre sjuor, en CD och en CD:EP har bandet lyckats producera innan denna utgåva såg dagsljus och plattan ges tydligen ut tillsammans med en serietidning, vilket ligger helt i linje med Märvels image. För er som inte har hört Märvel tidigare så handlar det om en mix av garagerock, 70-talsrock, lite punk, attityd, charm och låtar med refränger man minns, paketerade i tuffa riff och framförda med rå intensitet. Skitbra partyrock, helt enkelt.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …