The Astrolites – Hard Luck

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown Records/ Sound Pollution, betyg: 7]

Svenska The Astrolites påminner en hel del om Stray Cats, såväl musikaliskt som sångmässigt, och det är ju inte fel när man lirar rockabilly. Att Hard Luck dessutom innehåller en väl avvägd mix av låtar, med några riktiga toppar här och var, utan att allvarligt dippa någonstans gör plattan ännu bättre naturligtvis. Det här är en läcker anrättning för den som gillar sväng, feelgood-musik och raggarkultur. Några av låtarna som ger mig en extra kick är instrumentala surfrocken i “Flyin´ deuce” som gärna hade fått fortgå i några minuter till, men som förblir en cool liten låt. Vidare är det bra fart i spår som “Dynamite”, “Hotrod from hell” och “Swinging cats”. “She´s a knockout” tangerar jumpblues och gungar likaså fint. Det gör även svängiga “Justine” och gänget mot slutet av CD:n. Men skulle jag tvingas välja ut en enda favoritlåt på det här albumet så blir det titelspåret vars rytm gör det omöjligt att stå stilla. Dessutom är det ballt med Uno Eivings hängbjörkssolo i den. Skitläcker låt som visar hur enkelhet många gånger kan vara det mest genialiska. Förutom Mike Ness låt “Prison bound” som avslutar Hard Luck har The Astrolites skrivit allt material själva och det har de gjort kanonbra. Man kunde lätt tro att det här är gamla rocklåtar från 50-talet som tagits fram och dammats av, men så är det alltså inte. The Astrolites tillhör de band som visar att den mest ursprungliga rock n roll-formeln lever och frodas i allra högsta grad.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …