Wednesday , April 17 2024

V/A – Flavours

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, One Little Indian / Universal, betyg: 7]

Den här 16-spårs samlingen från One Little Indian innehåller många trevliga och intressanta band och låtar. Samt några man kan leva utan. Björks välkända stämma öppnar med ritualrytmiska “Earth intruders” från albumet Volta och därefter påminner Alsabama 3 om JJ Cale i “Lockdown”. Land of Talk gör i “Young bridge” gitarrbaserad indiepop med snygg melodi och kvinnlig sång, vilket låter mycket lovande. Dan Sartain lyckas förena tidig 60-talsanda med en modernare, melodiös twanggitarrdito i utmärkta “Replacement man”. The Mighty Roars fixar till larmig punkpop med kvinnlig sång i “Whale”, en låt som svänger bra och Rose Kemp ger i “Violence” en föraning om att hennes CD A Hand Full Of Hurricanes kan vara värd att kolla in närmare. Därefter har vi Levys gospelpop i “Glorious” från skivan med samma namn. En fin låt även om den inte förändrar världen och B.C. Camplights “”Lord, I´ve been on fire” bör uppskattas av Paul McCartney-fansen där ute. Day One skapar en mix av nypsykedelia och triphop i “Bad before good” som inte alls är oäven trots något tjatig text. Direkt därefter kommer ännu en 60-talsinfluerad sak i Kallis “It´s over”. Kalli gör psykedelisk, orgelförsedd och mjuk vals med jazzkänsla som är riktigt lyckad. Låten finns på CD:n While The City Sleeps. Jesse Malin har slagit sig ihop med Bruce Springsteen i en okay
ballad och Pieta Brown avslutar med lite fin folklig popcountry. Resterande artister och låtar är inget som faller mig på läppen, men Flavours är absolut en trevlig sångsamling.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …