Thursday , April 18 2024

XP 8 – The Art Of Revenge

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Recordings, betyg: 6]

Nya albumet av XP8 förvånar mig en aning med sin hårdhet. Tidigare alster har inte alls känts lika aggressiva som “The Art Of Revenge”, som jag upplever som gruppens mognaste hittills. Fast det behöver inte ha med mognad att göra, det kan också ha att göra med att Rotersand producerat den här gången, eller så är det en kombination. Vilket är det mest troliga.

I vilket fall som helst är “The Art Of Revenge” en rejält ojämn historia. Vissa spår, såsom “Our Time”, “Your Future” och “Dead Sky (Still Lives Redux)” håller nästintill världsklass i sin futurepop-stil a la Apoptygma Berzerk och Icon Of Coil. Andra spår däremot, där duon utforskar tbm-genren, känns betydligt tråkigare. Det är helt klart så att den melodiska sidan av XP8 utklassar tranceförsöken.

Fast även om ungefär vartannat spår på “The Art Of Revenge” känns ganska ointressant innehåller skivan ändå tillräckligt mycket kvalitativt röj att jag tror det här kan bli den italienska duons genombrott. För när XP8 får till det är dom riktigt, riktigt bra.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …