Thursday , July 25 2024

Clark – Turning Dragon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, Warp, betyg: 7]

Sent skall syndaren vakna. Clark är det bästa som hänt Warp på flera år i mitt tycke. Efter sin trevliga debutplatta “Body Riddle” och ett gäng EP’s så är Chris Clark tillbaka med sin efterföljare “Turning Dragon” och på fatet levereras en fantastisk IDM, ett sound som inte påminner om Aphex Twin eller Autechre, men ändå känns besläktat, på flera nivåer.

De elva låtarna utmärker sig alla på sina speciella unika sätt. Rytmiken smattrar längs trumhinnorna och de sparsmakade samplingarna gör varenda låt som ett spännande äventyr.
I låtar som Truncation Horn känns inspirationen från Richard D James igen. Det är stört och komplext, men på samma gång rätt soft. Det svåra med IDM/electronica är ju att få en bestående röd tråd. Att bara sätta samman en massa olika elektroniska ljud är inte så svårt, men att skapa en inre harmoni och verkligen skapa något är oerhört svårt. När Clark skapar musik så känns det som om han gjort detta i hela sitt liv.
Så naturligt och väldigt intressant.

Detta är Warps bästa release sedan Plaids “Greedy Baby” som kom i juni 2006.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …