Wednesday , April 17 2024

Apoptygma Berzerk – The Singles Collection

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Hard:Drive, betyg: 7]

Att Apoptygma Berzerk sällan låter likadant två plattor i streck är ett faktum. Samtidigt är det intressant att notera att hur mycket rock bandet än spelar, så kommer alltid det elektroniska tillbaka. På ett eller annat sätt. Senast var det på samlingsplattan “Sonic Diary” där electriska covers på det mesta samlades, vilket var en rejäl motvikt till det rockiga albumet “You And Me Against The World”. Med “The Singles Collection” fortsätter Apoptygma Berzerk att summera sin elektroniska gärning fram till idag.

“The Singles Collection” är en dubbelskiva som börjar med singeln “Kathy’s Song” och sedan kronologiskt fortsätter bakåt i singelkatalogen. Att “The Singles Collection” är en dubbelskiva beror på att den inte någon greatest hits-platta utan just vad titeln säger, en singel samling där respektive singel dyker upp med alla sina låtar (med undantag för de covers som alltså dök upp på “Sonic Diary” samt någon radio edit-version). Sålunda hittar vi på första skivan alla sex mixarna på “Kathy’s Song”, två på “Eclipse”, två på “Paranoia och två på “Mourn”. Ingen blandning här inte.

“The Singles Collection” är tveklöst en guldgruva för fans som missat en eller fler av de gamla singlarna och inte orkar eller vill ligga och hårdbevaka e-bay eller Tradera. Den som redan har alla singlarna hittar däremot inte mycket spännande

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …