pacific! – Reveries

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, , betyg: 8]

Fantastiskt vad många utmärkta debuter som kommer från Västkusten… Förra året blev vi hänförda över The Mary Onettes, Hearts of Black Science, Boat Club mfl. Mina senaste idoler från Göteborg heter pacific! och ligger väl snarare i linje med nämnda Boat Club än de melankoliska nutida shoegazepojkarna. Det här är pastellfärgad popelectro i retrostil som gör sig perfekt på vilket disco som helst. Ibland hörs en smula Secret Service, ibland Beach Boys, ibland ELO, ibland 10cc och sen något tufft modernt som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Läckra ljud på hela plattan och svinkool video till bästa låten: Hot lips. Kolla in den på you tube! De e la häälit me vårkänslerr!

Recenserad av Susanna Arolin

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …